HACCP Belgesi
HACCP yani tam adı ile Hazard Analysis and Critical Control Points gıda güvenliği yönetiminde kullanılan bir sistemdir. Gıda üretimi sırasında oluşabilecek tehlikeleri değerlendirerek bu tehlikelerin önlenmesi, kontrol edilmesi ve yönetilmesi için bir strateji oluşturulur. Bu strateji üretim süreci boyunca belirli adımların uygulanması ve belirli kontrollerin yapılmasıyla gerçekleştirilir. HACCP gıda işletmelerinin üretim ve yönetim süreçlerini daha güvenli hale getirir. Gıda güvenliğinin yanı sıra üretim sürecinde müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesini artırır. HACCP gıda işletmelerinin tedarikçi seçiminden son tüketicilere kadar tüm süreçlerinde kullanılır ve dünya çapında kabul görmüş bir standarttır. Gıda endüstrisinde kullanılan birçok yönetim sisteminden biridir.